brandschade - schoonmaak na brand

Schoonmaken na brand Den Haag

Het is de nachtmerrie van elke betrokkene: brand. Elk jaar vinden in Nederland ruim 100.000 woningbranden plaats. Daarnaast worden tussen de zes- en achtduizend bedrijfspanden door brand getroffen. Deze cijfers omvatten alle branden, van kleine branden die snel geblust kunnen worden tot grootschalige branden die in het nieuws worden genoemd. Groot of klein, de impact die een brand heeft op betrokkenen is enorm.

Emotioneel komt een brand vaak hard binnen, maar ook op praktisch vlak heeft een brand vaak grote gevolgen. Voor bedrijven betekent een brand dat er een tijd niet gewerkt kan worden. Particulieren wiens huis door brand is getroffen moeten een ander onderkomen zoeken. En daar begint het pas. Wie door een brand getroffen is, is veelal nogal uit het lood geslagen en in de war.

Als uw woning of bedrijfspand door brand is getroffen is het niet vreemd dat u niet weet waar u moet beginnen. Weet dat u er niet alleen voor staat. De Haagse Spons helpt u razendsnel om deze calamiteit te boven te komen. Als professioneel schoonmaakbedrijf zijn we de experts die u nodig heeft om uw bedrijfspand of woning weer bruikbaar te maken.

Soorten brandschade

Er zijn verschillende soorten brandschade te onderscheiden: directe brandschade (waaronder rookschade) is de schade die direct te herleiden is op de brand in uw pand. Daarnaast kunt u te maken hebben met indirecte schade. Dit doet zich voor wanneer het niet uw pand is dat getroffen is, maar bijvoorbeeld het pand van de buren. De hitte en rookvorming in het naastgelegen pand kan ook bij u voor vuil en schade zorgen.

Een andere veelvoorkomende vorm van schade is waterschade. Dit is een gevolgschade van brand. Dit betekent dat de schade is ontstaan door de handelingen die zijn verricht om de brand te bedwingen. De brandweer spuit grote hoeveelheden water in de vuurhaard, of er is schuim gebruikt dat grote vlekken achterlaat.

De deskundige schoonmakers van De Haagse Spons hebben alle kennis en kunde in huis om vervuiling uit deze verschillende bronnen netjes te reinigen.

Snel ter plaatse

Een brand is een calamiteit die vraagt om een snelle reactie. De calamiteitenservice van De Haagse Spons zorgt daarom dat er binnen <> uur na de melding “brand meester” een team ter plaatse is. Zodra het mogelijk is, gaan we aan het werk. Systematisch, grondig en professioneel.

Snel weer aan de slag

Bij kleinere branden weten onze specialisten de woning of het bedrijfpand vaak in enkele uren voldoende te reinigen om het weer in gebruik te kunnen nemen. Roetdeeltjes zijn verwijderd, tapijten, vloerkleden en gestoffeerde meubels zijn diepgaand gereinigd en die typische brandgeur hebben we weggenomen. We werken razendsnel, want hoe sneller uw medewerkers weer aan de slag kunnen, hoe groter de kans dat uw bedrijf deze calamiteit overleeft. En hoe sneller u weer in uw eigen huis kunt slapen, hoe beter het is.

Tijdelijke opslag

Bij grotere branden kan het zijn dat we wat meer tijd nodig hebben. Ook kan het zijn dat de brandschade zo fors is, dat uw pand niet meer af te sluiten is. Voor dit soort situaties zorgen wij dat uw meubels en spullen tijdelijk worden opgeslagen. U hoeft dus niet bang te zijn dat kwaadwillenden ’s nachts hun slag slaan.

Kosten zijn voor de verzekering

Wellicht is het geruststellend te weten dat de kosten voor het schoonmaken en reinigen van uw bedrijfspand of woning na brand veelal onder de noemer “gevolgschade” vallen en dus door uw brandverzekering gedekt worden. Controleer uw polisvoorwaarden voor details.

Brandschade? De Haagse Spons maakt het schoon

Is schoonmaken na een brand het laatste waar u zin in heeft? Begrijpelijk. Neem contact met ons op en we nemen u deze verantwoordelijkheid graag uit handen.

WETEN WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE CONTACT MET O NS OP.

Schuiven naar boven
× App ons!